Vissoep zonder vis?

Nooit gedacht dat ik ooit vissoep zou bestellen. Vissoep vind ik totaal niet lekker. Waarom? Ik denk dat de geur en de structuur van bepaalde ingrediënten me niet aan staan. Een normaal in de pan gebakken vis vind ik prima. Maar een bouillabaisse of een Thaise vissoep, nee dank je. Die laat ik staan. Maar toen kwam die dag. De dag dat ik toch vissoep bestelde. De met de handgeschreven menukaart boven de bar bood van alles lekkers, vis, vlees vegetarisch. Nu had ik geen zin in vlees of vegetarisch. Vis bleef over, maar er stond bijvoorbeeld geen sashimi op het menu. Dat vind ik dan wel weer heel erg lekker. Vooral met wat extra wasabi en soya zodat je de smaak van de zee niet meer proeft. Helaas niets van dit. Maar toen viel mn oog op een Thaise vissoep. Oei dacht ik. Thais vind ik erg lekker en eet ik vaak. Maar Thaise vissoep? Nee, dat wordt hem niet dacht ik. Maar had nog steeds geen zin in vlees of vega, je kent dat vast wel. Je keuze uitstellen totdat de serveerster aan tafel komt en dan vriendelijk vraagt: Hebben jullie al een keuze gemaakt uit al het lekkers wat we vandaag voor jullie kunnen koken? Zoals de etiketten voorschrijven laat ik mijn vriendin eerst bestellen, zij neemt de mosselen. Ik twijfel, kijk nog snel even op het bord. Ik twijfel, ik wacht. En u meneer? Uhmm…. ik ga voor de vissoep! Wat? Ik voor de vissoep? Mn vriendin kijkt me aan, jij? Vissoep?Ja, ik dacht nu ga ik het proberen. Nu moet het er toch een keer van komen. Je wilt niet weten wat er allemaal door mn hoofd gaat, waar is de wc! Plantenbak…waar!! Balen.. Geen planten.. Dan een Nooduitgang..ergens?! Men noemt het ook wel spook scenario’s…nou die waren er meer dan genoeg. Maar goed.. Hoe doe jij dat in jou dagelijks leven? Keuzes maken om iets nieuws te doen en te proberen? Je comfortzone verlaten. Alles wat veilig was te verlaten en nieuwe wegen in slaan. Ik ben daar benieuwd naar. Als ondernemer neem ik vaak risico’s welke leiden tot nieuwe inzichten en wegen die je anders moet bewandelen. Elke keuze die ik maak, maak ik op basis van vooraf ingecalculeerde inzichten met de kennis die ik op dat moment hebt. Maar vaak komt het voor dat als ik dan zo’n keuze of beslissing maak er toch nieuwe zaken op mn pad komen welke ik, nadat ik dacht alles uit te hebben gedacht, toch een hele andere wending krijgen. Met vaak een positief effect maar zeker ook voor leermomenten zorgen. Momenteel beleven we een topdrukte op de zaak en zien we dat de zaadjes welke we vorig jaar hebben gezaaid klaar zijn om te oogsten. Klinkt cliché: maar wat je aandacht geeft dat groeit. Vorig jaar stond ik ook voor zon’n moeilijke keuze die me uit mn comfortzone zou brengen. Het moest anders op de zaak. Ik had een plan gemaakt en samen met mn team hebben we daar uitvoering aan gegeven. En met succes. In mn volgende blog vertel ik je daar graag meer over. Terug naar de vissoep. Bij het uitserveren kon ik eigenlijk niet wachten om eraan te beginnen. Heerlijk:) romige Thaise kokoscurry vissoep. Mn smaakpapillen stonden allemaal op scherp. Tijdens het eten van de soep merkte ik op dat er geen vis in de vissoep zat. Huh….geen vis in de vissoep? Is ie dan misschien gepureerd? Ik snapte er niks van. Nadat de soep op was gaf ik het netjes aan bij de serveerster. Het blijkt dat de garnalen altijd op het laatste moment worden toegevoegd. Dit was de keukenbrigade helaas vergeten. Eigenlijk vond ik aan de ene kant best wel jammer maar toch ook wel een opluchting. Ik heb het vooral als een voordeel ervaren! Hoewel het belangrijkste onderdeel van de vissoep ontbrak heeft het mij wel verder gebracht. Het heeft me uit mn comfortzone gehaald en heeft mn blik verrijkt. Mn mindset was ingesteld op een nieuw iets. De kans om iets nieuws te proberen geeft een goed gevoel, dat gevoel is voor mij belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Het resultaat komt vanzelf een keer. Probeer eerst maar eens een aantal nieuwe stappen te zetten om uit jouw comfortzone te komen en ga de uitdaging aan. Neem wat risico, zaai zoveel mogelijk en zorg dat je op het juiste moment oogst. En al mislukt de oogst soms, zorg ervoor dat je leert van je ervaring. Hoor graag van jou welke acties jij hebt ondernomen om uit je comfortzone te komen. Dat mag via een reactie hieronder, op social media of via een mail > [email protected] Een reactie geven is natuurlijk ver buiten je comfortzone:) Tot snel, Ps valt het je ook op dat al mijn blogs over eten gaan….:)

Tags: